Het verschil tussen een goede en een slechte smartphone

Smartphones zouden ons leven een stuk gemakkelijker moeten maken. Met het juiste mobieltje kun je immers al je social media en e-mail berichten beheren, routebeschrijvingen opvragen, informatie met je vrienden delen, plus naar muziek luisteren en films kijken. Maar waarom is het verschil tussen een goede en een slechte smartphone weten zo verwarrend?

Veel mensen voelen zich een beetje dom bij het kiezen van de juiste smartphone voor hen. Wat is het beste platform, Android of iPhone? Hoe vind je zonder meer de beste deals voor een telefoon? Die laatste vraag is simpel te beantwoorden: surf gewoon even naar Smartphones Black Friday. En voor de antwoorden op de rest van je vragen, kun je verder lezen!

Een goede mobiele telefoon is niet goedkoop. Dus moet je er zeker even de tijd voor nemen om wat onderzoek te doen en uit te zoeken wat je precies nodig hebt. Verder is het belangrijk om te weten wat voor functies je wilt en wat jouw budget is. Met de volgende tips voor het kiezen van een goede smartphone, shop je niet meer voor een slechte telefoon en voel jij je daarna net zo smart of slim als je nieuwe mobieltje!

Moet je een iPhone of Android telefoon kopen?

Bij het kopen van een nieuwe smartphone is het over het algemeen aan te raden om hetzelfde platform te gebruiken dat jouw huidige telefoon gebruikt. Overstappen houdt immers op zijn minst in dat je de eigenaardigheden van een nieuwe gebruikersinterface leert en mogelijk de toegang tot de al gekochte apps, app-specifieke gegevens of zelfs foto- en datadiensten verliest.

Dat gezegd hebbende, is het overschakelen van Android naar iOS een beetje eenvoudiger dan andersom, omdat je dan het meeste van je spullen niet hoeft te verplaatsen als je dat niet wilt. Want Google maakt vele versies van zijn populairste apps.

De overgrote meerderheid van de smartphones van nu draait op Android. Waarvan versie 12 de allerlaatste is. Het iOS platform van Apple heeft misschien een lager marktaandeel maar veel ontwikkelaars brengen hun apps als eerste op iOS uit. Apple heeft daarom één van de beste app-winkels die je kunt vinden.

Een ander groot voordeel van iOS ten opzichte van Android zijn de software-updates. Apple ondersteunt iedere nieuwe iPhone over het algemeen gedurende vijf tot zes jaar na hun releasedatum met iOS updates. Bij Android hangt dit allemaal van de smartphonemaker af.

Welke functie is voor jou het belangrijkste?

Is dit de schermgrootte? De camerakwaliteit? De batterijduur? Dit zal jou allemaal helpen je keuzes te verkleinen. Sommige telefoons zoals de iPhone 13 Pro of Samsung Galaxy S22 Ultra bevatten bijvoorbeeld een buitengewone camera. Die al bijna met de kwaliteit van jouw mirrorless camera kan kan wedijveren!

Je hoeft niet beslist de duurste telefoon!

Enkele functies of kenmerken van de mobiele vlaggenschepen van vorig jaar vinden altijd wel hun weg naar de midrange handsets van dit jaar. Zo kun je vaak een geweldige telefoon krijgen die bijna alles doet wat jij wilt. Op deze wijze heb jij bijna een premium telefoon voor een fractie van de prijs. En soms worden de beste mobieltjes van vorig jaar, die door een nieuw model opgevolgd zijn, ook vaak met een goede deal verkocht.

Ga je voor 4G of 5G?

5G is de allernieuwste standaard die razendsnelle mobiele datasnelheden belooft wanneer je op pad bent. Maar die dekking voor 5G is nog niet overal, dus is het belangrijk om bij jezelf af te vragen of je deze 5G snelheden wel nodig hebt. En of het beschikbaar is waar je woont. Als je echter van plan bent om je nieuwe mobiele telefoon tenminste een paar jaar in jouw bezit te houden, dan kun je zeker verwachten dat 5G binnen die tijd de norm wordt.

De processorprestaties en het werkgeheugen

De absolute top mobieltjes bevatten zeer krachtige processors en soms wel tot 12 GB aan RAM. Dit is meer dan voldoende om deze smartphones elke taak te laten uitvoeren. Maar je hoeft echt niet al jouw geld aan zo’n kostbare telefoon uit te geven om geweldige prestaties te krijgen.

De meeste fatsoenlijke middenklasse telefoons bieden ook voldoende vermogen om aan al jouw dagelijkse behoeften te voldoen. En 6 GB RAM is in veel gevallen ook meer dan genoeg om prima te presteren.

Hoeveel geheugenopslag heb je nodig?

De meeste smartphones worden met ten minste 32 GB aan opslagruimte geleverd, waarvan 10 GB al door de vooraf geïnstalleerde apps en het besturingssysteem van de telefoon wordt ingenomen. Als je nooit van plan bent om video’s op te nemen en te gamen, dan is 32 GB wellicht voldoende. Maar anders zou je 64GB absoluut als een minimum moeten beschouwen. Als de smartphone echter microSD kaarten ondersteunt, dan hoef jij je nergens meer zorgen over te maken!

Welke is uiteindelijk het meest geschikt voor jou?

Het uitkiezen van een goede smartphone is vaak de uitvoering te kiezen die het beste bij jouw budget en behoeften past. 

  • Als je voldoende geld te besteden hebt, dan kun je tussen een iPhone of Android smartphone kiezen. 
  • Voor een low budget toestel is het antwoord al snel een Android telefoon. Maar kies dan wel degene met de beste specificaties en mogelijkheden. Dit is iets wat je online vlot in veel klantrecensies en tests terug kunt vinden. 

Zo zul je alle slechte mobieltjes al snel opzij schuiven voor jouw beste aankoop!

Android of IOS: welke keuze past beter bij jou?

Als je een nieuwe telefoon gaat kopen zijn er tegenwoordig een heleboel verschillende modellen op de markt. Op het gebied van besturingssystemen zijn deze modellen eigenlijk op te delen in twee systemen. IOS en Android. IOS is het besturingssysteem dat is ontwikkeld door Apple en is alleen bedoeld voor Apple-producten (iPhone, iPad, etc.). 

Android is een besturingssysteem dat ondertussen in bezit is van Google en Android wordt gebruikt voor allerlei verschillende soorten merken smartphones en tablets. De twee besturingssystemen verschillen best wel veel van elkaar. In dit artikel kom je erachter welk besturingssysteem het best bij jou past, dus lees snel verder.

Voordelen van IOS

Veel mensen vinden het besturingssysteem van Apple erg prettig. Het is namelijk erg simpel en overzichtelijk, maar heeft toch heel wat opties. Als je apps installeert op een IOS-toestel hoef je nooit bang te zijn voor virussen die hackers in de app hebben gezet. Apple heeft de minimale vereisten voor app ontwikkelaars namelijk erg hoog gelegd. 

Apps downloaden vanaf buitenaf kan niet op IOS en dat maakt het extra veilig. Als je nog andere Apple-producten hebt, werken deze erg gemakkelijk samen met een telefoon van Apple. Elke Apple-product maakt namelijk gebruik van IOS. Samenwerken met Android-producten gaat meestal wel wat lastiger.

Nadelen van IOS

Het grootste nadeel van IOS is voor de meeste mensen dat de producten van Apple erg duur zijn. Het andere probleem van IOS-toestellen is dat de toestellen lastig samenwerken met Android apparaten. En omdat het veiligheidsbeleid zo hoog ligt voor de apps, kun je minder apps downloaden dan op Android. Ook heb je als klant minder vrijheid op IOS.

Voordelen van Android

Android toestellen zijn soms een stuk goedkoper dan Apple-producten. Dat komt omdat er heel veel merken zijn die gebruik maken van het Android besturingssysteem. Met de Google Play store kun je apps downloaden op Android. De Google Play store heeft veel minder veiligheidsregels, maar de apps die beschikbaar zijn, zijn wel gescand op virussen. 

Er zijn soms ook apps die niet te downloaden zijn in de Google Play store, maar ergens anders vanaf het internet. Op een Apple toestel zou je deze apps niet kunnen downloaden, maar op Android kan dit wel. Deze apps zijn overigens wel vaak minder veilig.

Nadelen van Android

Veel mensen vinden het vervelend dat er zoveel opties zijn op Android. Mensen houden van een simpel en duidelijk overzicht en dat is op Android soms niet helemaal het geval. Android toestellen zijn vaak ook minder veilig, hoewel er tegenwoordig op veel toestellen ook ingebouwde virusscanners zitten.

Reparaties

Het blijft een feit dat IOS en Android veel van elkaar verschillen. Niet alleen het besturingssysteem, maar ook de onderdelen verschillen vaak van elkaar. Gelukkig is dat voor de reparaties geen probleem. De meeste reparatie specialisten weten genoeg van beide besturingssystemen. Een reparateur als gefixt.nl biedt bijvoorbeeld reparaties aan voor beide besturingssystemen.

Makkelijk en overzichtelijk een telefoon abonnement kiezen

Prepaid komt bijna niet meer voor. Steeds meer mensen stappen over naar een abonnement voor hun mobiele telefoon. Hierbij heb je de keuze uit een abonnement inclusief nieuw toestel of een abonnement exclusief nieuw toestel. Dit laatste abonnement heet een sim only abonnement. Verschillende providers bieden sim only abonnementen aan. Maar waar kun je nu het beste een abonnement afsluiten en welke provider is het goedkoopst?

Vergelijken is belangrijk

Voordat je een abonnement afsluit is het verstandig om een sim only abonnement vergelijken te kiezen. Je wilt er natuurlijk wel zeker van zijn dat je een abonnement hebt wat voldoet aan je eisen. Bedenk dus goed wat jouw eisen zijn voordat je een abonnement af gaat sluiten bij een provider. Vindt je het belangrijk dat een abonnement een grote internetbundel bevat omdat je veel doet op social media? Of wil je juist onbeperkt bellen om uren te praten met klanten door heel het land? Wanneer je voor jezelf helder hebt wat je in je abonnement wilt hebben, is het tijd om verschillende abonnementen met elkaar te vergelijken. Dit klinkt als een hoop werk, maar eigenlijk valt dit best mee. Je hoeft namelijk niet iedere provider afzonderlijk af te gaan om het abonnement te vinden wat past bij jou.

Alles gebundeld op een website

Het kan veel makkelijker. Er zijn namelijk verschillende vergelijkingssites die jou kunnen helpen bij het zoeken naar jouw abonnement. Het is heel simpel. Jij vult op de website jouw eisen in. Denk hierbij het aantal belminuten en sms’jes en de grootte van jouw internetbundel. Wanneer je dit hebt ingevoerd, gaat de vergelijkingssite op zoek naar jouw gewenste sim only abonnement bij verschillende providers. Hij laat je zien wat iedere provider je aanbiedt en laat je ook zien wat je maandelijks betaalt bij de verschillende providers. De vergelijkingswebsite toont ook de duur van het abonnement zodat je weet hoe lang je aan het desbetreffende abonnement vast zit. Twijfel je nog of je wel genoeg hebt aan bijvoorbeeld 300 belminuten? Dan is het verstandig om voor een abonnement te kiezen wat je maandelijks kunt wijzigen.

Gebruik een vergelijkingssite voor extra voordeel

Door gebruik te maken van een vergelijkingssite, heb je binnen enkele minuten een overzichtelijke weergave van jouw gewenste abonnement bij verschillende providers. Je kunt in een oogopslag zien wat het goedkoopste abonnement is. Het vergelijken van verschillende abonnementen hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn en het hoeft al helemaal niet lang te duren. Door gebruik te maken van een vergelijkingssite bespaar je niet alleen een hoop zoektijd, het bespaart je ook nog eens onnodig hoge maandelijkse kosten.

Onbeperkt internet het nieuwe normaal?

Dataverbruik op smartphones neemt ieder jaar toe. De bundel van vandaag is misschien niet klaar voor het verbruik van morgen. Daarom is een onbeperkt abonnement zo gek nog niet.

Dataverbruik neemt steeds meer toe

Het is je vast wel opgevallen als je op Instagram, YouTube of Facebook kijkt. Video’s die uit zichzelf beginnen met afspelen. Natuurlijk is dit heel leuk, maar het kost wel een vermogen aan data. Al helemaal als je op een mobiele databundel kijkt. Snellere internetverbindingen en telefoons hebben het mogelijk gemaakt om steeds meer en mooier beeld te laten zien. Dit gaat dan ook gelijk op met een toename in het dataverbruik van alledaagse diensten zoals sociale media en nieuwswebsites.  Met 5G om de hoek kunnen we verwachten dat deze trend nog wel even voortzet.

Besparen met onbeperkt internet

Door een onbeperkte databundel te nemen, ben jij dus hoe dan ook de trend voor. De grotere databundels van vandaag kunnen namelijk al snel relatief klein worden als het gemiddelde verbruik toeneemt. Met een onbeperkt abonnement daarentegen, kom je nooit in de knoop te zitten. Een bodemloze databundel is dus zo gek nog niet.

Bovendien heeft het ook nu al voordelen. Zo hoef jij nooit meer op je verbruik te letten, en zijn buitenbundelkosten verleden tijd. Onbezorgd internetten dus.

Onbeperkt internet kost ook geen fortuin meer. SIM only abonnementen met onbeperkt internet zijn inmiddels een stuk goedkoper dan voorgaande jaren. Zo zijn er al SIM only deals vanaf 20 euro. Kijk eens tussen de beste sim only deals van vandaag om de goedkoopste onbeperkte abonnementen van het moment te bekijken.

Niet ‘echt’ onbeperkt data

Echt volledig bodemloos internet bestaat eigenlijk niet. Veel providers hebben om misbruik te voorkomen een dag limiet op je internetverbruik gezet. Dit is gemiddeld 5 Gigabyte. In de praktijk is dit echter niet zo beperkend als dat het klinkt. 5 Gigabyte data is namelijk al genoeg om 10 uur te Netflixen, op gemiddelde kwaliteit.

Tot slot, anno 2020 is onbeperkt internet zo gek nog niet. Bovendien ben je er mee voorbereid op de toekomst, en zijn er genoeg goede SIM only deals op de markt. Ideaal voor iedereen die zorgeloos verbonden wilt blijven.

Vijf reden waarom de iPhone 7 los toestel voordeliger is

Als het gaat om het kopen van een iPhone 7, heb je twee keuzes: of je aanmelden voor een eeuwig contract, of kiezen voor een los toestel. De meeste mensen melden zich aan voor een lang contract met een van de telefoonproviders. Dat lijkt namelijk de voordeligste keuze. Je hoeft immers niet de hele nieuwprijs in een keer te betalen.

Hier volgen vijf redenen waarom je eigenlijk toch voor een los toestel, ofwel simlockvrije iPhone 7 zou moeten kiezen:

Geld besparen
Natuurlijk, het lijkt heel wat eurootjes te kosten om de iPhone 7 los te kopen. Maar niks is minder waar. Met een simlockvrije iPhone 7 kan je zelf bepalen welk abonnement je neemt. Dus dat kan ook samen met een lekker goedkoop abonnement van een voordeligere provider. Dus je bent niet verplicht dat dure abonnement met veel te veel minuten en data af te sluiten. Zo kan het flink wat euro´s in de maand schelen.

Als je 24 termijnen bij elkaar optelt zie je dat je uiteindelijk, door de toegevoegde rente, meer voor je smartphone hebt betaald. Tel daar de dure abonnementskosten (die je eigenlijk niet nodig hebt) bij op, en tel uit je verlies. Zet het geld voor een simlockvrije telefoon dus opzij op de ouderwetse manier en bespaar jezelf heel veel geld.

Vrijheid blijheid
Omdat je niet gebonden bent aan een 24-maanden contract bij je provider, kan je je sim only abonnement wisselen wanneer dat jou uitkomt. De meeste plannen worden aangeboden op basis van één lopende maand, of op een vaste basis van 12 maanden. Omdat je iPhone 7 een los toestel is en volledig ontgrendeld, kan je ook gemakkelijk van provider wisselen. Zo wissel je van provider, zoals je van energieleverancier wisselt, en kan je altijd op de beste deal rekenen.

Altijd de nieuwste iPhone
Nieuwe modellen worden meestal eens per jaar uitgebracht. Elke nieuwe Apple iPhone wordt bijvoorbeeld in september gelanceerd. Maar als je een contract van 24 maanden hebt, kun je alleen de nieuwste en beste telefoon krijgen als je de rest van het contract betaalt hebt. Een simlockvrije smartphone kan je eenvoudig verkopen of inruilen na een jaar, zodat jij weer een nieuwe kan kopen. Zo heb jij dus elk jaar de nieuwste iPhone.

Kies jouw mobiele provider
Niet alle mobiele providers verkopen de iPhone 7, en ook niet altijd tegen dezelfde prijs. Met een simlockvrije iPhone 7 heb je volledige keuzevrijheid. Ook erg handig als je naar het buitenland verhuist. Een ontgrendelde iPhone 7 kan je over de hele wereld gebruiken.

Jij bent in controle
Geen van de hierboven genoemde voordelen wegen op tegen de controle die je hebt met een Iphone 7 los toestel. Je zit niet vast aan langdurige contracten en je ziet niet vast aan opgedrongen abonnementen. Je kan je iPhone upgraden wanneer jij dat wilt, en je kunt van land veranderen als dat jou uitkomt. Zeg nee tegen hoge en onredelijke boetes die jouw vasthouden in langjarige contracten. Dat is de echte waarde van een simlockvrije iPhone 7.

tweedehands iphone

Waarom zou je een tweedehands iPhone nemen?

Er zijn veel mensen die twijfelen op ze een refurbished iPhone moeten nemen of een nieuwe, maar wist je dat er helemaal niets mis is met het nemen van de refurbished variant? Het is niet alleen voordeliger, maar bevat ook nog andere voordelen.

De telefoons functioneren net als nieuwe

Refurbished iPhones werken technisch net zo goed als nieuwe iPhones. Als er binnen 12 tot 24 maanden na aankoop defecten optreden, worden deze door de garantie gedekt (ja, refurbished toestellen hebben garantie!). De betaalbare prijzen van refurbished toestellen creëren nieuwe mogelijkheden voor het kiezen van een smartphone.

Telefoons hebben een langere levenscyclus dan vaak wordt gedacht
Een van de meest voorkomende misvattingen, is dat telefoons een korte levenscyclus hebben. Telefoons werken net als nieuwe toestellen wanneer ze professioneel worden gerepareerd of gereviseerd. Wanneer defecte onderdelen worden vervangen en het toestel voorzien wordt van een nieuwe batterij gaat de levensduur van een smartphone naar een heel nieuw niveau. Daarom zijn er Apple resellers die nog steeds refurbished iPhone 6-modellen verkopen, terwijl dat model al ouder dan 5 jaar is. Simpel gezegd: de leeftijd van de telefoon doet er niet langer toe als deze grondig is gerepareerd of gerefurbished!

Het is goedkoper en veiliger dan online verkoopplatformen
Je kunt serieus honderden euro’s besparen door een refurbished model te kopen in plaats van een nieuwe. Je krijgt de beste telefoon voor de beste prijs. Je kunt in sommige gevallen nog meer besparen als je je oude toestel inlevert of verkoopt.
Ook is het veiliger. Als je een refurbished toestel koopt, koop je een toestel met garantie en wetend dat het in een goede staat verkeert. Apple resellers zijn goedgekeurde verkopers die de naam eer aan blijven doen door een uitstekende service te leveren plus geen producten verkopen die niet meer in orde zijn. Je bent dus soort van verzekerd van een goede aankoop!

Een gebruikte telefoon is een ecologische keuze

Het is natuurlijk altijd ecologischer om een refurbished toestel te kopen in plaats van een nieuwe telefoon. De kleine elektronica in telefoons bevat ook zeldzamere metalen. Door telefoons te hergebruiken ondersteun je ook het milieu. Naarmate meer en meer mensen refurbished smartphones aanschaffen, neemt de behoefte af om het gebruik van zeldzame, natuurlijke hulpbronnen te gebruiken.

Het belang van tweestapsverificatie op je smartphone

Één wachtwoord voor al je accounts

De meeste mensen gebruiken één wachtwoord voor al hun persoonlijke accounts. Dit is erg handig, want je hoeft er maar eentje te onthouden om toegang te hebben tot al je accounts. Maar dit is ook erg gevaarlijk. Als een crimineel het wachtwoord weet, heeft hij meteen toegang tot al je accounts. 

Je wilt natuurlijk niet dat andere mensen toegang hebben tot bijvoorbeeld je bankgegevens, persoonlijke gegevens, foto’s, etc. 

Openbare plekken met wifi netwerken

De meeste hebben het: gratis WiFi. Dit betekent dat het geen wachtwoord vereist; iedereen kan erop. Dus ook een crimineel. Als je een wachtwoord invoert terwijl je verbonden bent met de openbare WiFi, is het mogelijk dat de crimineel (hacker) daar toegang tot heeft. Hij weet dus nu jouw wachtwoord, die je gebruikt voor elk account. Niet erg handig. Daarom moet je nooit gevoelige informatie delen als je verbonden bent met een openbaar netwerk! Online beveiliging is dus onmisbaar.

Wat kun je doen om jezelf beter online te beschermen?

De meest voor de hand liggende oplossing is gewoon om verschillende wachtwoorden te gebruiken voor je accounts. Als nu een crimineel je wachtwoord weet van één account, is dat de enige account waar hij toegang tot heeft. Maar je wilt natuurlijk dat helemaal niemand toegang kan krijgen tot je persoonlijke accounts.

  • De beste beveiliging voor al je wachtwoorden en accounts

De sterkste en slimste oplossing is tweestapsverificatie, oftewel 2 factor authentication (afgekort: 2FA). Met tweestapsverificatie heb jij een code die om een bepaalde tijd veranderd. Deze code zal je met je wachtwoord moeten invullen bij het inlogscherm. Jij bent de enige die toegang heeft tot deze code. Dus als nu een crimineel je wachtwoord weet, heeft hij daar niks aan, omdat hij nóg een code nodig heeft. Deze code is en zal altijd anders zijn omdat het veranderd om een bepaalde tijd. Het is in principe onmogelijk om voor een ander toegang te hebben tot je account.

Naast een 2FA code zijn er verschillende manieren van 2FA. Sommige hebben bijvoorbeeld vingerafdruk en gezichtsherkenning. Extra beveiligen is altijd beter op deze manier is altijd erg slim om te doen en voorkom je een hoop problemen mee.

Hoe doe ik dit?

Het is erg simpel. Er zijn genoeg apps op de markt die je hiermee willen helpen. Een erg populaire daarvan is ‘Lastpass’. Het is tegelijkertijd ook een password manager. Het slaat je wachtwoorden op. Wanneer je gaat inloggen zal hij jouw wachtwoord automatisch invullen, nadat je jezelf hebt geïdentificeerd door bijvoorbeeld je vingerafdruk of via gezichtsherkenning. Het kan ook zeer unieke passwords voor je genereren. Het is dus een erg handige tool om te gebruiken. En het beste is dat het helemaal gratis is. Je hoeft geen enkele cent te betalen om gebruik te maken van Lastpass.

Lastpass en anderen wachtwoordbeheer apps

Lastpass is wat ons betreft wel een van de betere wachtwoordbeheer apps met 2 factor authenticatie. Maar natuurlijk niet de enige. Omdat steeds meer mensen zich online bewegen worden er steeds meer accounts aangemaakt. Hiermee groeit ook de vraag naar betere beveiliging. Er zijn inmiddels veel wachtwoordbeheer apps zoals die van Lastpass te krijgen. Veel van deze zijn gratis of gedeeltelijk gratis en de een werkt weer beter dan de ander. Meer informatie over Lastpass en andere wachtwoordmanagers vind je hier. 

Nog meer online beveiligingstips

Naast het gebruik van unieke sterke wachtwoorden die je beheert via een password manager. En alleen toegang tot hebt met 2 factor authenticatie met of een code, en of gezichtsherkenning en je vingerafdruk is er nog iets dat je kunt doen om te voorkomen dat je wordt gehackt op een openbaar netwerk. 

Je eigen beveiligde privé netwerk waar je maar wilt

Gebruik altijd je eigen beveiligde netwerk. Dit klinkt moeilijker dan dat het is. Tegenwoordig kun je redelijk eenvoudig overal een privé wifi netwerk opzetten met de hulp van een mobiele router (mifi). Deze kun je dan zo instellen dat alleen jij of mensen die je kent met een door jou bedacht wachtwoord hier gebruik van kunnen maken. De verbinding vindt plaats via 4G en een data abonnement en daarmee dus een ontzettend veilige manier om overal op locatie te kunnen werken op je eigen beveiligde wifi netwerk. Meer informatie over het opzetten van je eigen privé netwerk met een mifi router lees je hier.

Kort samengevat

Extra beveiliging is altijd beter, liever wat tijd spenderen om tweestapsverificatie op je smartphone te zetten, dan geen tijd spenderen en zo je accounts kwetsbaar te laten zijn.

Waarom je moet kiezen voor prepaid

Je kunt je telefoon met verschillende soorten abonnementen combineren. Kies bijvoorbeeld voor een sim only abonnement, voor een prepaid simkaart, of voor een abonnement met toestel. Prepaid simkaarten waren enige tijd terug de populairste simkaarten, waarbij je per belminuut of sms af kon rekenen. Toen mensen hun smartphone steeds meer gebruikten voor mobiel internetten, kwamen juist de sim only abonnementen en abonnementen met toestel op. Tegenwoordig zien we een trend, waarbij de prepaid simkaarten weer aan populariteit winnen. In dit artikel vertellen we je meer over de groeiende populariteit van deze simkaarten.

Goedkoop bellen en sms’en met prepaid

Een van de redenen om voor prepaid te kiezen, is het feit dat bellen en sms’en relatief goedkoop is. Je betaalt daarbij alleen voor hetgeen je daadwerkelijk verbruikt. Hierin wijkt een prepaid simkaart af van een sim only abonnement. Bij een sim only abonnement betaal je immers een vast bedrag per maand, waarvoor je een x aantal belminuten en sms’jes krijgt. Het tegoed wat niet verbruikt wordt in een maand, gaat hierbij verloren.

Houd er rekening mee, dat internetten op je smartphone relatief duur is bij een prepaid simkaart. Op een website als Prepaidsimkaart.net kun je de kosten van de verschillende simkaarten heel eenvoudig met elkaar vergelijken.

Steeds meer mensen hebben WiFi in huis

Het gebruik van mobiele data is niet altijd noodzakelijk voor mensen. Steeds meer consumenten hebben immers een WiFi-netwerk binnen hun woning. Daarbij wordt ook op de werkvloer vaak de mogelijkheid geboden om WiFi te gebruiken. Het geeft aan, dat de mobiele data binnen een sim only abonnement of een abonnement met toestel lang niet altijd verbruikt wordt door mensen. Dit is zonde, want je betaalt voor iets wat je niet gebruikt! Zou je nog geen toegang hebben tot een WiFi-netwerk, dan is het minder interessant om voor een prepaid simkaart te kiezen.

Prepaid of toch een Sim only?

De kosten van een mobiele telefoon kunnen soms aardig oplopen. Wil je deze kosten zo laag mogelijk houden? Dan kun je een sim only abonnement of prepaid overwegen. In deze blog leggen we je graag het verschil uit.

Sim only abonnement
Een sim only is een relatief goedkoop abonnement. Dit komt doordat bij deze abonnementsvorm geen telefoon zit. Je krijgt van de provider alleen een simkaartje, waarvoor je zelf een losse telefoon kunt kopen. Natuurlijk kun je ook gewoon je oude telefoon blijven gebruiken. Met een sim only kun je zowel bellen als internetten voor een vast bedrag per maand.

Voordelen sim only abonnement

Het voordeel van een sim only abonnement is dat je een voordelig tarief hebt voor sms, bellen en internet. Met een sim only van Robin Mobile kun je zelfs iedere maand onbeperkt bellen en internetten, daardoor betaal je iedere maand gegarandeerd het zelfde bedrag. Ook kun je iedere maand van bundel switchen wanneer je behoefte hebt aan bijvoorbeeld sneller internet.

Prepaid simkaart
Wanneer je kiest voor prepaid dan krijg je net zoals bij een sim only een simkaart van de provider. Met een prepaid kaart kun je voor een vast tarief bellen, sms’en en internetten tot je tegoed op is. Het gaat hierbij om een hoger tarief dan bij een sim only abonnement. Vooraf koop je tegoed en wanneer het op is kun je niet meer bellen, sms’en en of internetten. Uiteraard ben je nog wel gewoon telefonisch bereikbaar.

Voordelen prepaid simkaart

Het voordeel van een prepaid simkaart is dat je zelf kunt bepalen wanneer je tegoed wilt opwaarderen. Wanneer je je telefoon even niet gebruikt, dan betaal je er ook niet voor. Met een sim only betaal je iedere maand een vast bedrag. Met een prepaid simkaart zit je nergens aan vast, omdat je dit niet hoeft op te zeggen als je het niet meer wilt gebruiken.

Je beltegoed opwaarderen: herken je het nog?

Met alle telefoonabonnementen vergeet je het tijdperk van beltegoed opwaarderen bijna. Toch wordt het nog steeds gebruikt en dan voornamelijk door ouderen. Je ziet het namelijk steeds vaker, ouderen met een mobiele telefoon. In deze digitale wereld kunnen ze ook eigenlijk niet meer achterblijven. Er zijn tientallen aanbieders met honderden abonnementen en duizenden telefoons, ouderen zien hierdoor vaak door de bomen het bos niet meer en dat is heel begrijpelijk. Zij zijn opgegroeid in een tijd waar de technologie veel minder snel ontwikkelde. Vooral voor ouderen die niet zo veel van technologie snappen is het slim om te gaan voor een prepaid kaart. Beltegoed opwaarderen en ze kunnen bellen en sms’en, dat is het enige wat ze nodig hebben.

Het verbruik ligt vaak lager bij beltegoed opwaarderen

Ouderen zijn de mobiele telefoon niet gewend en weten niet goed om te gaan met de kosten en verbruik ervan. Daarom is prepaid geschikt voor ouderen. Met beltegoed opwaarderen kan je zelf kiezen hoeveel geld je op de prepaid kaart zet en dit blijft onbeperkt geldig. Bij een abonnement liggen de kosten gaan hoog en de minuten die je niet hebt gebruikt komen aan het einde van de maand te vervallen.

De mogelijkheden van abonnementen zijn overbodig

De abonnementen van tegenwoordig zijn best ingewikkeld. Aanbieders proberen ze aantrekkelijker te maken met allerlei extra’s. Van onbeperkt Netflix bij een abonnement tot het volgen van alle sporten via een speciaal abonnement, er is van alles mogelijk. Dit zijn allemaal services waar ouderen niet op zitten te wachten. Ouderen willen vaak de telefoon enkel gebruiken voor het bellen en sms’en met kinderen en kleinkinderen.

Ze zijn bereikbaar

De voornaamste reden dat ouderen gaan toegeven aan een mobiel is omdat zij, of hun kinderen, graag willen dat ze bereikbaar zijn. Zoals we al eerder al aangeven weten ouderen niet altijd goed met verbruik om te gaan. Mochten ze dus ooit hun beltegoed opgemaakt hebben, blijven ze bereikbaar.

De senioren mobiel

Als het aan ons ligt is een telefoon waarop je beltegoed kunt opwaarderen een goede keuze voor de ouderen onder ons. Prepaid is gemakkelijk te begrijpen voor ouderen maar soms kan een smartphone nog steeds wat ingewikkeld zijn. Daarvoor zijn ook speciale senioren mobieltjes op de markt. Deze hebben een aantal handige functies die het gebruik voor ouderen makkelijker maakt. Zo kunnen deze mobieltjes de volgende functies bevatten:

–       Noodknop: bij het indrukken van deze knop wordt een vooraf ingesteld contactpersoon gebeld of ingelicht.

–       Hoge helderheid

–       Duidelijk en grote lettertypes

–       Hard volume