telefoonscherm reparatie

Een kapotte telefoon repareren of gebruik maken van garantie?

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: Je hebt een nieuwe telefoon en je belooft jezelf dat je er altijd heel zuinig mee om zult gaan. Maar dan ineens, op een onverwachts moment valt hij toch een keer uit je handen. Je denkt dat de schade misschien nog wel meevalt, maar als je hem dan opraapt dan wordt je ergste nachtmerrie waarheid en baal je enorm. Je scherm is van boven tot onder gescheurd of zit vol met allerlei krassen.

En dan loop je dus rond met een telefoon waarbij het scherm beschadigd is of versplinterd. Je probeert hem nog op een dusdanig manier te gebruiken, zodat niemand het scherm van je telefoon ziet, maar de schade is niet zo makkelijk weg te werken. Eigenlijk moet hij gewoon gerepareerd worden, maar dat kost vaak ook handen vol geld, dat je net op dit moment niet hebt. Er zijn dan eigenlijk ook maar drie opties om ervoor te zorgen dat je scherm weer gerepareerd wordt: De telefoon moet worden teruggestuurd naar de fabrikant voor reparatie, een specialist repareert je scherm of je gaat het zelf proberen om het scherm van je telefoon te vervangen. Alle voor- en nadelen van deze drie opties zullen we hier behandelen. Voorkomen is beter dan genezen, we raden daarom aan om een stevig hoesje te kopen of zelf een hoesje te maken.

Retour naar de fabrikant

Met deze optie weet je wel zeker dat het scherm gerepareerd wordt door je eigen telefoon fabrikant, zodat je de hoogste kwaliteit kunt verwachten. De telefoon wordt dan verzonden naar de fabrikant van je telefoon, die je telefoon dan gaat repareren en het daarna naar je terugstuurt. Maar aangezien de meeste telefoonfabrikanten in het buitenland zitten, houdt dit in dat je telefoon ook naar het buitenland verzonden wordt en moet je er rekening mee houden, dat je toch zeker een maand geen gebruik van je telefoon kunt maken. Bij de meeste fabrikanten valt een beschadigd scherm ook niet onder de garantieregeling, dus je zult alsnog zelf de rekening moeten betalen. En aangezien reparatie bij de officiële fabrikant plaatsvindt zal deze rekening ook hoog zijn.

Zelf scherm vervangen

De goedkoopste optie is om het scherm van je telefoon zelf te vervangen. Online kun je het juiste schermpje bestellen, zodat je met het juiste gereedschap hier zelf mee aan de slag kunt gaan. Maar de meeste mensen zijn op het gebied van telefoonreparatie geen expert, dus je moet wel weten wat je doet en een flinke portie zelfvertrouwen hebben. Een foute reparatie kan namelijk grote gevolgen hebben voor je telefoon, waarbij het alsnog een dure bedoeling wordt.

Een gespecialiseerd reparatiebedrijf

Je telefoon repareren door een reparatiebedrijf, zonder dat je telefoon opgestuurd hoeft te worden en je lang moet wachten. Qua snelheid wint deze optie het daarom zeker. De specialist weet normaal gesproken waar hij mee bezig is en het je kunt er dikwijls gewoon op wachten. Wel moet je goed nagaan of er garantie op de reparatie zit, zodat je niet achteraf problemen met je telefoon krijgt, of je dat je er dan mee terug kunt gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.