ziggo mail

Hoe werkt Ziggo mail op je telefoon?

Elke dag versturen we mailtjes. Eén naar je baas, één naar je collega en misschien ook nog wel één naar die ene belangrijke klant. Je krijgt dan ook op elk moment van de dag wel mailtjes binnen. Hoe handig zou het zijn als je deze mails direct kunt beantwoorden? Dat kan als je je Ziggo mail op je telefoon hebt geïnstalleerd. Je hoeft niet meer met een laptop rond te sjouwen, je hebt genoeg aan je mobiele telefoon.

Ziggo mail instellen

De Ziggo mail kun je gemakkelijk instellen op je smartphone en tablet. Je moet eerst kiezen welke app je wilt gebruiken voor de Ziggo mail: de standaard mail app, Gmail of Outlook. Wij zullen je uitleggen hoe je Ziggo mail kunt installeren op de standaard mail app. Ga als eerst naar de instellingen van de telefoon en klik op cloud en accounts. Vervolgens klik je op de button ‘Accounts’ en daarna op ‘Voeg een account toe’. Klik op het e-mail icoontje en log in met je Ziggo mailadres en wachtwoord. Ga vervolgens terug naar het startscherm en open je e-mail app. Gefeliciteerd! Je hebt nu je Ziggo mail op je telefoon ingesteld.

Social media account toevoegen

Heb je je Ziggo mail op je telefoon ingesteld? Maar wil je ook graag je social media accounts koppelen aan je e-mail? Vanuit Ziggo webmail kun je in één overzicht al je social media accounts gemakkelijk toevoegen. Je hebt dan alles op één plek en dat is erg handig. Je kunt deze social media accounts toevoegen:

 

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Flickr
  • Tumblr

 

Je klikt simpelweg op de knop ‘widget toevoegen’ en vervolgens selecteer je het sociale netwerk dat je wilt koppelen met de Ziggo mail. Deze wordt dan als widget toegevoegd aan je scherm. Nu kun je in de widget klikken en je account toevoegen.

Pas op phishing mails

Je hebt vast wel eens gehoord van phishing mails. Dit is een vorm van oplichting op het internet waarbij je via e-mail benaderd wordt. In zo’n mail staat een link naar een valse website. Als je hierop klikt kunnen jouw gegevens doorgestuurd worden en dit wil je natuurlijk niet. Pas daarom goed op met phishing mails. Ook van Ziggo komen phishing mails. Pas goed op en als het niet heel betrouwbaar lijkt, klik dan zeker niet op de link en verwijder de mail direct.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.