iPhone oververhit: de oorzaken

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: je zit lekker op het strand, aan het zwembad of gewoon in de achtertuin in de zon en je bent een spelletje aan het spelen op jouw iPhone. Opeens krijg je een melding dat jouw toestel oververhit is geraakt. Hoe dan?! Nu zijn er diverse manieren om jouw toestel af te koelen – wat ook nodig is om schade te voorkomen – maar wij hanteren liever het motto: voorkomen is beter dan genezen. Want zodra je weet hoe jouw iPhone oververhit is geraakt, kun je dit in de toekomst proberen te voorkomen.

Hieronder lees je de oorzaken van een oververhitte iPhone.

Felle zon

De grootste oorzaak van een oververhitte iPhone is natuurlijk felle zon. Wanneer je op het strand ligt, in de achtertuin ligt of gewoon een terrasje aan het pakken bent, kan de temperatuur van het toestel al snel oplopen tot boven de 35 graden. Wanneer dit gebeurt, schakelt de iPhone automatisch haar verdedigingsmechanisme in, waardoor je het toestel tijdelijk niet kan gebruiken. Dit is zelfbescherming daar de accu temperaturen boven de 45 graden Celsius totaal niet trekt.

Iphone in gesloten ruimte laten liggen

Ook kan het zo zijn dat je jouw iPhone op het dashboard van de auto of in een andere gesloten ruimte hebt laten liggen. Wanneer de felle zon op dit oppervlak schijnt, ontstaat er een broeikaseffect, waardoor de temperatuur nog steller oploopt dan wanneer je het toestel gewoon buiten laat liggen.

Zware apps en functionaliteiten

Zware apps en zware functionaliteiten (zoals de realtime camera) doen een flink beroep op de processor van jouw iPhone. Het toestel moet dit op zich aankunnen, maar wanneer je dit te lang achter elkaar doet, kan er een oververhitting ontstaan. Zorg er daarom voor dat je dit soort apps en functionaliteiten niet te lang achter elkaar gebruikt en niet tegelijkertijd, zodat je jouw toestel ook enige rust geeft.

Accu laten repareren

Toch kan het op een gegeven moment zo zijn dat jouw iPhone teveel oververhit is geraakt en jouw batterij de geest heeft gegeven. In dit geval kun je de accu de iPhone laten vervangen door GSM Paradise. Lees direct verder over de mogelijkheden.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.