Je beltegoed opwaarderen: herken je het nog?

Met alle telefoonabonnementen vergeet je het tijdperk van beltegoed opwaarderen bijna. Toch wordt het nog steeds gebruikt en dan voornamelijk door ouderen. Je ziet het namelijk steeds vaker, ouderen met een mobiele telefoon. In deze digitale wereld kunnen ze ook eigenlijk niet meer achterblijven. Er zijn tientallen aanbieders met honderden abonnementen en duizenden telefoons, ouderen zien hierdoor vaak door de bomen het bos niet meer en dat is heel begrijpelijk. Zij zijn opgegroeid in een tijd waar de technologie veel minder snel ontwikkelde. Vooral voor ouderen die niet zo veel van technologie snappen is het slim om te gaan voor een prepaid kaart. Beltegoed opwaarderen en ze kunnen bellen en sms’en, dat is het enige wat ze nodig hebben.

Het verbruik ligt vaak lager bij beltegoed opwaarderen

Ouderen zijn de mobiele telefoon niet gewend en weten niet goed om te gaan met de kosten en verbruik ervan. Daarom is prepaid geschikt voor ouderen. Met beltegoed opwaarderen kan je zelf kiezen hoeveel geld je op de prepaid kaart zet en dit blijft onbeperkt geldig. Bij een abonnement liggen de kosten gaan hoog en de minuten die je niet hebt gebruikt komen aan het einde van de maand te vervallen.

De mogelijkheden van abonnementen zijn overbodig

De abonnementen van tegenwoordig zijn best ingewikkeld. Aanbieders proberen ze aantrekkelijker te maken met allerlei extra’s. Van onbeperkt Netflix bij een abonnement tot het volgen van alle sporten via een speciaal abonnement, er is van alles mogelijk. Dit zijn allemaal services waar ouderen niet op zitten te wachten. Ouderen willen vaak de telefoon enkel gebruiken voor het bellen en sms’en met kinderen en kleinkinderen.

Ze zijn bereikbaar

De voornaamste reden dat ouderen gaan toegeven aan een mobiel is omdat zij, of hun kinderen, graag willen dat ze bereikbaar zijn. Zoals we al eerder al aangeven weten ouderen niet altijd goed met verbruik om te gaan. Mochten ze dus ooit hun beltegoed opgemaakt hebben, blijven ze bereikbaar.

De senioren mobiel

Als het aan ons ligt is een telefoon waarop je beltegoed kunt opwaarderen een goede keuze voor de ouderen onder ons. Prepaid is gemakkelijk te begrijpen voor ouderen maar soms kan een smartphone nog steeds wat ingewikkeld zijn. Daarvoor zijn ook speciale senioren mobieltjes op de markt. Deze hebben een aantal handige functies die het gebruik voor ouderen makkelijker maakt. Zo kunnen deze mobieltjes de volgende functies bevatten:

–       Noodknop: bij het indrukken van deze knop wordt een vooraf ingesteld contactpersoon gebeld of ingelicht.

–       Hoge helderheid

–       Duidelijk en grote lettertypes

–       Hard volume

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.