Slimme keuzes maken voor je mobiele abonnement

Besparen op je mobiele abonnement is een slimme zet als je maandelijks wat extra geld wilt overhouden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om geld te besparen op je mobiele abonnement, zoals het kiezen voor de goedkoopste sim only abonnementen en het slim uitzoeken van een nieuwe mobiele telefoon. We geven je graag enkele tips om op een slimme manier geld te besparen op je mobiele abonnement.

Als je toe bent aan een nieuw abonnement of telefoon: begin bij het vergelijken van verschillende providers en hun sim only abonnementen. Kijk goed naar de prijs, het aantal belminuten, de hoeveelheid data en eventuele extra’s die het abonnement biedt. Het is ook belangrijk om te kijken naar de contractduur en eventuele kosten voor het afsluiten van het contract. Zo voorkom je onverwachte kosten en zit je niet vast aan een abonnement dat niet bij je past. Kies voor een abonnement dat bij jou past, dat wil zeggen, neem geen 20 GB data als je momenteel iedere maand slechts 5 GB gebruikt. Kijk goed naar je historie in wat je huidige verbruik is, dat geeft een goede indicatie van wat je nu nodig gaat hebben bij een nieuw abonnement.

Als je op zoek bent naar de goedkoopste sim only abonnementen, kun je het beste kiezen voor een abonnement met een lagere databundel en minder belminuten. Op die manier bespaar je maandelijks flink wat geld, terwijl je nog steeds gebruik kunt maken van de basisfuncties van je mobiele telefoon. Het is wel belangrijk om te zorgen dat je niet buiten je bundel gaat, anders kunnen de kosten alsnog flink oplopen. Ben je wel een veel gebruiker? Kies dan voor het goedkoopste abonnement met onbeperkte data en belminuten, ook daarin is verschillend aanbod wat nogal kan verschillen in prijs per provider.

Een andere manier om geld te besparen op je mobiele abonnement is door slim om te gaan met de aankoop van een nieuwe mobiele telefoon. In plaats van een nieuwe telefoon te kopen bij je abonnement, kun je ervoor kiezen om een losse telefoon aan te schaffen en daarbij een sim only abonnement af te sluiten. Op die manier betaal je alleen voor je abonnement en niet voor de telefoon, waardoor je flink kunt besparen. Zo kun je misschien een korting scoren op een los toestel kopen en zijn je maandelijkse terugkerende kosten overzichtelijker en lager. Zo doe je eenmalig een wat hogere uitgave voor je telefoon op een moment dat het jou het beste uitkomt.

Tot slot is het ook altijd de moeite waard om te kijken naar bundels en combinatiepakketten. Hierbij combineer je bijvoorbeeld je mobiele abonnement met je internet- en tv-abonnement, waardoor je in één keer alles geregeld hebt en vaak nog wat extra korting krijgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.