VPN op je Chromecast

vpn

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een Google Chromecast in huis. De handige dongle van Google maakt het je makkelijk om verschillende Play Store apps te gebruiken op je tv. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld Netflix wil kijken op je tv, maar je tv dit vanuit zichzelf niet ondersteunt. Als je nog meer wil halen uit je Chromecast dan is het aan te raden om een VPN te gebruiken. Hiermee worden niet alleen je verbinding en gegevens beveiligd, je kunt er ook geografische blokkades mee omzeilen om buitenlandse tv te kijken in Nederland.

Waarom een VPN op Chromecast?

Er zijn enkele goede redenen om een VPN te gebruiken in combinatie met de Google Chromecast:

  • Veiligheid: een VPN versleutelt je data en beveiligt je verbinding. Hierdoor kunnen kwaadwillenden zoals hackers niet bij je gegevens komen zoals bijvoorbeeld je inloggegevens en accounts.
  • Privacy: met een VPN wordt je IP-adres verborgen en krijg je een nieuw IP-adres van de gekozen VPN server. Omdat de meeste VPN’s geen logs bijhouden, is het dan niet meer te achterhalen wat jij online doet. Dit wordt bijvoorbeeld veel gebruikt om bestanden te downloaden zonder risico te lopen op download boetes of in combinatie met streamingdiensten als Kodi.
  • Vrijheid/unblocking: misschien wel de belangrijkste reden om een VPN te gebruiken in combinatie met de Google ChromeCast is de mogelijkheid om geografische blokkades te omzeilen. Je wordt namelijk regelmatig geblokkeerd als je sites of series uit andere landen wil bekijken. Met een VPN kan je toch al je favoriete programma’s kijken van over de hele wereld.

Amerikaanse Netflix in Nederland met Google Chromecast

We hadden het net al even over unblocking, maar misschien wel de belangrijkste reden waarom mensen een geografische blokkade willen omzeilen is de Amerikaanse Netflix. De Amerikaanse versie van Netflix heeft veel meer films en series dan de Nederlandse. Als je een Netflix account hebt kun je hier gewoon toegang tot krijgen met behulp van een VPN. Je moet enkel selecteren dat je verbinding wil maken met een Amerikaanse server die Netflix ondersteunt. Zo kun je toch het grotere aanbod van de Amerikaanse Netflix in Nederland kijken.

 

let op: Netflix probeert VPN’s zoveel als mogelijk te blokkeren op basis van de server IP. Niet elke VPN zal dus een geschikte Netflix server hebben.

Wat is de beste VPN voor Chromecast?

Tegenwoordig zijn er veel VPN’s om uit te kiezen. Deze zijn echter niet allemaal even goed. Je hebt daarnaast de keuze uit betaalde en gratis VPN’s. Gratis VPN’s lijken de beste keuze, maar deze hebben vaak een datalimiet, snelheidslimiet, serverrestricties of zelfs veiligheidsproblemen. Als je dus wil streamen kun je met een gratis VPN eigenlijk niet uit de voeten. Maar ook voor betaalde VPN’s is het belangrijk om te bepalen wat je wensen en eisen zijn. Sommige VPN’s zijn extra snel, anderen juist extra veilig en sommige zijn makkelijk in het gebruik. Voor de Chromecast is streamen belangrijk, waardoor met name snelheid een belangrijk criterium is voor een VPN. Zorg er dus altijd voor dat je een geschikte VPN voor Chromecast kiest.

Conclusie

De Chromecast is een fantastische mediaplayer voor je tv. Met de Chromecast kun je genieten van films, series, online streams en andere zaken. Gebruik je daarbovenop ook nog eens een VPN, dan kan je nog meer met je Chromecast. Je kunt dan namelijk ook genieten van televisie en programma’s uit het buitenland. Dit kan je gebruiken om al je favoriete programma’s online te bekijken van over de hele wereld, maar bijvoorbeeld ook om het grotere aanbod van de Amerikaanse Netflix te bekijken vanuit Nederland. Zorg wel dat je altijd een geschikte VPN voor Chromecast kiest met hoge snelheden, de juiste servers en geen datalimiet. Als toegevoegde bonus zorgt de VPN er ook voor dat niemand kan zien wat jij online allemaal doet via je Chromecast, op die manier blijf je anoniem en krijg je je online privacy weer terug.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.