Waarom je moet kiezen voor prepaid

Je kunt je telefoon met verschillende soorten abonnementen combineren. Kies bijvoorbeeld voor een sim only abonnement, voor een prepaid simkaart, of voor een abonnement met toestel. Prepaid simkaarten waren enige tijd terug de populairste simkaarten, waarbij je per belminuut of sms af kon rekenen. Toen mensen hun smartphone steeds meer gebruikten voor mobiel internetten, kwamen juist de sim only abonnementen en abonnementen met toestel op. Tegenwoordig zien we een trend, waarbij de prepaid simkaarten weer aan populariteit winnen. In dit artikel vertellen we je meer over de groeiende populariteit van deze simkaarten.

Goedkoop bellen en sms’en met prepaid

Een van de redenen om voor prepaid te kiezen, is het feit dat bellen en sms’en relatief goedkoop is. Je betaalt daarbij alleen voor hetgeen je daadwerkelijk verbruikt. Hierin wijkt een prepaid simkaart af van een sim only abonnement. Bij een sim only abonnement betaal je immers een vast bedrag per maand, waarvoor je een x aantal belminuten en sms’jes krijgt. Het tegoed wat niet verbruikt wordt in een maand, gaat hierbij verloren.

Houd er rekening mee, dat internetten op je smartphone relatief duur is bij een prepaid simkaart. Op een website als Prepaidsimkaart.net kun je de kosten van de verschillende simkaarten heel eenvoudig met elkaar vergelijken.

Steeds meer mensen hebben WiFi in huis

Het gebruik van mobiele data is niet altijd noodzakelijk voor mensen. Steeds meer consumenten hebben immers een WiFi-netwerk binnen hun woning. Daarbij wordt ook op de werkvloer vaak de mogelijkheid geboden om WiFi te gebruiken. Het geeft aan, dat de mobiele data binnen een sim only abonnement of een abonnement met toestel lang niet altijd verbruikt wordt door mensen. Dit is zonde, want je betaalt voor iets wat je niet gebruikt! Zou je nog geen toegang hebben tot een WiFi-netwerk, dan is het minder interessant om voor een prepaid simkaart te kiezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.