tweedehands iphone

Waarom zou je een tweedehands iPhone nemen?

Er zijn veel mensen die twijfelen op ze een refurbished iPhone moeten nemen of een nieuwe, maar wist je dat er helemaal niets mis is met het nemen van de refurbished variant? Het is niet alleen voordeliger, maar bevat ook nog andere voordelen.

De telefoons functioneren net als nieuwe

Refurbished iPhones werken technisch net zo goed als nieuwe iPhones. Als er binnen 12 tot 24 maanden na aankoop defecten optreden, worden deze door de garantie gedekt (ja, refurbished toestellen hebben garantie!). De betaalbare prijzen van refurbished toestellen creƫren nieuwe mogelijkheden voor het kiezen van een smartphone.

Telefoons hebben een langere levenscyclus dan vaak wordt gedacht
Een van de meest voorkomende misvattingen, is dat telefoons een korte levenscyclus hebben. Telefoons werken net als nieuwe toestellen wanneer ze professioneel worden gerepareerd of gereviseerd. Wanneer defecte onderdelen worden vervangen en het toestel voorzien wordt van een nieuwe batterij gaat de levensduur van een smartphone naar een heel nieuw niveau. Daarom zijn er Apple resellers die nog steeds refurbished iPhone 6-modellen verkopen, terwijl dat model al ouder dan 5 jaar is. Simpel gezegd: de leeftijd van de telefoon doet er niet langer toe als deze grondig is gerepareerd of gerefurbished!

Het is goedkoper en veiliger dan online verkoopplatformen
Je kunt serieus honderden euro’s besparen door een refurbished model te kopen in plaats van een nieuwe. Je krijgt de beste telefoon voor de beste prijs. Je kunt in sommige gevallen nog meer besparen als je je oude toestel inlevert of verkoopt.
Ook is het veiliger. Als je een refurbished toestel koopt, koop je een toestel met garantie en wetend dat het in een goede staat verkeert. Apple resellers zijn goedgekeurde verkopers die de naam eer aan blijven doen door een uitstekende service te leveren plus geen producten verkopen die niet meer in orde zijn. Je bent dus soort van verzekerd van een goede aankoop!

Een gebruikte telefoon is een ecologische keuze

Het is natuurlijk altijd ecologischer om een refurbished toestel te kopen in plaats van een nieuwe telefoon. De kleine elektronica in telefoons bevat ook zeldzamere metalen. Door telefoons te hergebruiken ondersteun je ook het milieu. Naarmate meer en meer mensen refurbished smartphones aanschaffen, neemt de behoefte af om het gebruik van zeldzame, natuurlijke hulpbronnen te gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.