mifi router

Wat is een mifi router en hoe werkt het?

Samen met data only sim is er steeds meer vraag naar mifi routers. Maar wat is een mifi router eigenlijk, en wat kun je ermee? Een mifi router is in feite een mobiele router, en werkt bijna hetzelfde als de router die je thuis hebt staan en in 9 van de 10 gevallen van je internetprovider hebt gehad.

Met een mifi router kun je een wifi-hotspot op locatie creëren waar meerdere apparaten gebruik van kunnen maken. Het is dus een draadloze router met een oplaadbare accu die je over verbinding kunt laten maken met het 4G netwerk door middel van een simkaart en vervolgens een wifi netwerk op te zetten.

Er zijn meerdere mifi routers in verschillende prijsklassen en modellen beschikbaar. Allemaal weer met hun eigen kenmerken, maar over het algemeen komt het op hetzelfde neer. Voor de meeste geldt een accuduur van zo’n 8 tot 10 uur. EN kunnen +/- 10 apparaten gelijktijdig gebruik maken van het wifi netwerk dat door de router wordt uitgezonden.

Waarom een mifi router?

De mifi routers zijn een van de redenen waarom er meer vraag naar ‘data only sim’ is. Een mifi router is namelijk een van de apparaten net als iPads en tablets die gebruik maken van het internet maar niet kunnen bellen. In deze apparaten kan wel een simkaart geplaatst worden met daarop een databundel om te kunnen internetten. Dit heb je ook nodig voor het gebruik van een mifi router.

  • Ideaal voor op vakantie en onderweg

Ze zijn uitermate populair bij mensen die op vakantie gaan en bijvoorbeeld op een camping staan. Maar ook bij mensen die veel onderweg zijn voor hun werk en overal over een goed en stabiel wifi netwerk willen beschikken.

Ook in de auto en of in de trein voor onderweg zijn mifi routers erg gewild. De reden hiervoor is dat er vaak wel een wifi hotspot beschikbaar is. Maar deze is lang niet altijd sterk genoeg en heeft vaak beperkingen zodat je alleen je e-mail kunt lezen en simpel internetten.

  • Onbeperkt Streamen en Downloaden

Zodra je iets wilt downloaden dan hebben de meeste gratis wifi hotspots al een restrictie ingebouwd en is het streaming van muziek en of films via bijvoorbeeld Spotify en Netflix vaak niet te doen of zelfs onmogelijk.

Met een mifi router heb je overal controle over, en alles in eigen beheer. Je beschikt over een goed beveiligd wifi netwerk en bepaald zelf wie er wel of niet toegang tot krijgt.

Simkaart met data bundel is vereist

Hoewel data only sim ideaal zou zijn. Kun je elke simkaart met daarop een data bundel gebruiken in apparaten die een simkaart nodig hebben om met het 4G netwerk te kunnen verbinden. Data only sim wordt veelal gebruikt omdat te belfunctie van bijvoorbeeld sim only niet nodig is. Echter bieden veel providers geen data only abonnementen aan, omdat bellen nu eenmaal standaard in het pakket zit en ze daar toch niets aan verdienen. Je kunt wat dat betreft net zo goed een normale sim only bestellen met een toereikende databundel of zelfs met onbeperkt internet wanneer je veel gebruik maakt van de mifi router.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.