Android of IOS: welke keuze past beter bij jou?

Als je een nieuwe telefoon gaat kopen zijn er tegenwoordig een heleboel verschillende modellen op de markt. Op het gebied van besturingssystemen zijn deze modellen eigenlijk op te delen in twee systemen. IOS en Android. IOS is het besturingssysteem dat is ontwikkeld door Apple en is alleen bedoeld voor Apple-producten (iPhone, iPad, etc.). 

Android is een besturingssysteem dat ondertussen in bezit is van Google en Android wordt gebruikt voor allerlei verschillende soorten merken smartphones en tablets. De twee besturingssystemen verschillen best wel veel van elkaar. In dit artikel kom je erachter welk besturingssysteem het best bij jou past, dus lees snel verder.

Voordelen van IOS

Veel mensen vinden het besturingssysteem van Apple erg prettig. Het is namelijk erg simpel en overzichtelijk, maar heeft toch heel wat opties. Als je apps installeert op een IOS-toestel hoef je nooit bang te zijn voor virussen die hackers in de app hebben gezet. Apple heeft de minimale vereisten voor app ontwikkelaars namelijk erg hoog gelegd. 

Apps downloaden vanaf buitenaf kan niet op IOS en dat maakt het extra veilig. Als je nog andere Apple-producten hebt, werken deze erg gemakkelijk samen met een telefoon van Apple. Elke Apple-product maakt namelijk gebruik van IOS. Samenwerken met Android-producten gaat meestal wel wat lastiger.

Nadelen van IOS

Het grootste nadeel van IOS is voor de meeste mensen dat de producten van Apple erg duur zijn. Het andere probleem van IOS-toestellen is dat de toestellen lastig samenwerken met Android apparaten. En omdat het veiligheidsbeleid zo hoog ligt voor de apps, kun je minder apps downloaden dan op Android. Ook heb je als klant minder vrijheid op IOS.

Voordelen van Android

Android toestellen zijn soms een stuk goedkoper dan Apple-producten. Dat komt omdat er heel veel merken zijn die gebruik maken van het Android besturingssysteem. Met de Google Play store kun je apps downloaden op Android. De Google Play store heeft veel minder veiligheidsregels, maar de apps die beschikbaar zijn, zijn wel gescand op virussen. 

Er zijn soms ook apps die niet te downloaden zijn in de Google Play store, maar ergens anders vanaf het internet. Op een Apple toestel zou je deze apps niet kunnen downloaden, maar op Android kan dit wel. Deze apps zijn overigens wel vaak minder veilig.

Nadelen van Android

Veel mensen vinden het vervelend dat er zoveel opties zijn op Android. Mensen houden van een simpel en duidelijk overzicht en dat is op Android soms niet helemaal het geval. Android toestellen zijn vaak ook minder veilig, hoewel er tegenwoordig op veel toestellen ook ingebouwde virusscanners zitten.

Reparaties

Het blijft een feit dat IOS en Android veel van elkaar verschillen. Niet alleen het besturingssysteem, maar ook de onderdelen verschillen vaak van elkaar. Gelukkig is dat voor de reparaties geen probleem. De meeste reparatie specialisten weten genoeg van beide besturingssystemen. Een reparateur als gefixt.nl biedt bijvoorbeeld reparaties aan voor beide besturingssystemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.