Professioneel WiFi netwerk nodig? Huur een specialist in

Draadloos en snel internet, het is een eerste levensbehoefte geworden op de werkvloer. Van de laptop tot aan de kassa, nagenoeg alle systemen binnen een bedrijf draaien op het WiFi netwerk. Als ondernemer bent u vaak in grote mate afhankelijk van een goede verbinding. Regelmatig zorgen langzame, haperende internetverbindingen voor grote ergernis onder de werknemers of zelfs verlies van productiviteit. Maar hoe zorgt u voor een snelle WiFi verbinding met een goede dekking binnen het hele pand? Eentje waar u voor 100% op kunt vertrouwen? Het is verstandig uw bedrijfsnetwerk te laten aanleggen door een professional. Een betrouwbaar netwerk is goed doordacht en afgestemd op uw specifieke situatie. Door een specialist in te huren voor de aanleg van uw WiFi netwerk bent u verzekerd van een professioneel bedrijfsnetwerk.

De WiFi specialist besteedt aandacht aan uw specifieke situatie

Elk bedrijf is anders. In een kantoorpand ziet het WiFi netwerk er anders uit dan in een industriƫle omgeving. Factoren als de hoeveelheid werkplekken, de benodigde dekking en de verwachte belasting van het netwerk verschillen per bedrijf. Een horecaonderneming wil toegankelijke WiFi voor zijn klanten op het terras en er moet zonder problemen draadloos gepind kunnen worden. Op scholen moet de digitale leeromgeving continu en overal toegankelijk zijn. Voor een zorginstelling zijn veiligheid en beschikbaarheid harde eisen die aan een netwerk gesteld worden. Bij de planning van een netwerk spelen ook de inrichting van het pand, het aantal verdiepingen en mogelijke stoorzenders in de omgeving een belangrijke rol. Wanneer u ervoor kiest een specialist in te huren, zal deze eerst onderzoek doen naar uw situatie in het bijzonder.

Wireless Site Survey

Een WiFi specialist inhuren betekent dat u een uitgebreid vooronderzoek krijgt. Met behulp van radiosignalen en geavanceerde computermodellen wordt in kaart gebracht wat uw bedrijf nodig heeft. Een Wireless Site Survey is een meetsysteem dat uitsluitsel geeft over de benodigde capaciteit, eventuele storingsbronnen en het aantal access-points binnen uw bedrijfsnetwerk. Onderzocht wordt bijvoorbeeld hoe groot de afstanden zijn binnen het pand en welke materialen het meest geschikt zijn om het WiFi netwerk mee aan te leggen. In een rapportage van uw WiFi specialist ontvangt u tenslotte een overzicht van de belangrijkste inzichten.

Een WiFi specialist inhuren met kennis van zaken

Wilt u uw netwerk laten vervangen of heeft u een nieuw bedrijfspand? Dan valt het aan te bevelen een specialist in te huren met kennis van zaken. U komt zo niet voor verrassingen te staan, zoals een dekking die ontoereikend is of een netwerk die de capaciteit niet aankan. Een grondig vooronderzoek is noodzakelijk om een betrouwbaar en snel WiFi-netwerk te realiseren. De resultaten van het onderzoek worden verwerkt in een uniek ontwerp waarbij rekening is gehouden met uw specifieke situatie. Wanneer het ontwerp klaar is kan de aanleg van uw nieuwe bedrijfsnetwerk beginnen. Zodra het netwerk is aangelegd wordt het getest op prestatie en snelheid. Het inhuren van een WiFi specialist is raadzaam. Geen frustraties meer over langzaam internet. Uw bedrijf kan voortaan genieten van een optimale en stabiele internetverbinding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.