Werken als mobiele monteur

Mobiele monteurs zijn helden van de hedendaagse wereld. Het is vaak pas wanneer je zelf met een kapotte mobiel of tablet in de handen staat dat je het belang van deze helden zonder cape erkent. Hoe ziet het werk van een mobiele monteur er eigenlijk uit? En hoe wordt iemand mobiele monteur? Lees er hier meer over!

Het werk van een mobiele monteur

De taken van een mobiele monteur zijn enorm divers. De monteur gaat te werk aan de hand van de wensen van de klant. Dit kan het vervangen van een scherm, het herstellen van oplaadpunten of het vervangen van kleine IC’s op het moederbord zijn. De monteur moet, in sommige gevallen (net zoals als een arts), in staat zijn om een brede scala aan klachten en symptomen te kunnen ‘diagnoseren’. Soms is het namelijk vrij duidelijk wat er aan de hand is, zoals een barst in het scherm, maar in andere gevallen vergt het toch wat meer analytisch vermogen om tot de juiste oplossing te komen. 

Waarom werken als mobiele monteur?

Het beroep vergt uiteraard een bepaalde affiniteit voor IT. Het is een beroep dat vrijwel overal in het land kan worden beoefend. Zo heb je zowel vacatures in Rotterdam en Amsterdam als Assen en Groningen. Dat is ook het voordeel van dit beroep in deze tijd; tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een mobiele telefoon of tablet, en die kunnen stuk. Het zijn dus handige skills om te hebben. Veel ZZP’ers zijn werkzaam in de telefoon reparatie. 

Hoe word je mobiele monteur?

De meeste mobiele monteurs volgen een cursus of training om kennis en vaardigheden op te doen. Deze kunnen een paar dagen tot een aantal weken duren. Na deze cursus en/of training kun je al op veel plekken aan de slag. Een mobiele monteur werkt echter het best met veel ervaring; het kost dus ook wat trial-and-errors voordat het goed loopt. Het is dus ook belangrijk om een open houding te nemen. Je moet bereid zijn om te leren van je fouten en ervaringen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.