portofoon

De voordelen van een smartportofoon

Je hebt vast wel eens gehoord van een portofoon of een walkie talkie, maar heb je ook gehoord van de smartportofoon? Nee, geen smartphone maar een smartportofoon. Een smartportofoon is een combinatie van een telefoon, tablet, portofoon en GPS-tracking. Je kunt er gemakkelijk mee communiceren en er is helemaal geen vergunning voor nodig. Wij vertellen je wat de voordelen van een smartportofoon zijn.

Netwerk van de portofoon

De smartportofoon kan verbonden worden met wifi of je kan er een simkaart in plaatsen. Als je dit doet heb je landelijk, maar ook Europese dekking. Als je gebruikmaakt van de wifi, maak je helemaal geen kosten. Maar net zoals bij een smartphone kun je als je geen wifi hebt gebruikmaken van 3g of 4g.

Met de smartportofoon kun je gemakkelijk berichten versturen. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als de sms-functie op je mobiele telefoon. Alle communicatie wordt verstuurd over een beveiligd netwerk, dit betekent dat je gesprekken niet door derden gelezen kunnen worden.

Het toestel

Er zijn veel verschillende soorten portofoons. Traditionele portofoons met een paar knoppen, maar ook smartportofoons waarmee je foto’s en video’s kunt maken. Er zit een groot verschil tussen de verschillende portofoons. Met sommige professionele portofoons kun je zelfs Facetimen. Op deze manier kun je iemand een duidelijk beeld geven van je locatie en tegelijkertijd met elkaar praten. Deze luxe portofoons zijn ook nog eens waterdicht, beschikken over een GPS-tracking en een handige alarmfunctie. Bij het indrukken van de rode knop op de smartportofoon gaat er een alarmmelding af. Als je een beetje een kluns bent, moet je er wel opletten dat je er niet per ongeluk op drukt.

Mogelijkheden smartportofoon

De smartportofoon beschikt over verschillende mogelijkheden, dus jij kan er alle kanten mee op. Je kunt de portofoon naar jouw wens kiezen. De smartportofoon is ook helemaal vergunningvrij dus je hoeft je geen zorgen te maken over de vergunning. Het apparaat is goed beveiligd zodat de informatie die je deelt en die je binnenkrijgt niet zomaar op straat komt te liggen. Als je het toch nog niet helemaal vertrouwt, kun je er nog een extra encryptie aan toevoegen. Dit is van belang bij defensie of een beveiligingsbedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.